- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ע"מ 1604/13
|
ע"מ בית הדין הצבאי לערעורים |
1604-13
30.5.2013 |
|
בפני : סא"ל רונן עצמון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חאלד פהד שריף זבן עו"ד מונדר אבו אחמד |
: התביעה הצבאית עו"ד רס"ן לאה טל |
| החלטה | |
העורר עצור לצורך חקירה מיום 20/5/13. ביום 22/5/13 מעצרו הוארך על ידי כב' השופט לאופמן מבית המשפט יהודה, ב- 13 ימים, עד ליום 3/6/13. ההגנה הגישה ערר על החלטה זו.
כיוון שקיים צו למניעת מפגש בין העורר לבין סנגור, התקיים הדיון בפניי בשני שלבים. תחילה טען בפניי הסנגור המלומד, ושמע את תגובת התביעה. לאחר מכן יצא הסנגור את האולם והעורר הוכנס אליו. שמעתי מפי העורר כי הוא מסר כבר את גרסתו, נאמר לו שחקירתו הסתיימה, והוכנס עצור נוסף לתאו.
הסנגור המלומד ביקש לקצר את תקופת המעצר, בייחוד לאור העובדה שהדיון בערר מתקיים סמוך לסיום התקופה שאושרה. הצעתי לצדדים לפנות עוד היום ישירות לערכאה הראשונה בבקשה להאריך את המעצר, כדי לחסוך את הבאתו של העורר בשנית לבית המשפט בראשית השבוע הבא, אך התביעה מטעמיה ביקשה שיתקיים היום דיון בערר ותינתן בו החלטה.
התובעת הנכבדה טענה, כי לא נפל פגם בהחלטת השופט בערכאה הראשונה. נגד העורר חשדות לעבירות נגד ביטחון האזור ומגע עם סוכן זר, ועל כן יש הצדקה הן לחקירה והן למשך המעצר.
עיינתי במידע שנאסף עד כה ביחס לעורר, וביחס למעורב אחר בפרשה, שנעצר עמו. מן המידע עולה חשד כבד כי העורר היה מעורב בפעילות, שיש בה סיכון משמעותי לביטחון האזור ולציבור. החקירה התקדמה עד כה בקצב משביע רצון, אך נותרו פעולות שונות שיצריכו עוד זמן חקירה. לא ניתן עדיין להורות על סיום המעצר, גם אם העורר עצמו לא ייחקר אישית בתקופה זו. שוכנעתי כי לוח הזמנים להמשך החקירה הוא סביר. לכן, היה מוצדק להאריך את המעצר לתקופה שעליה הורה כב' השופט לאופמן, גם בהתחשב בכך שהעורר מנוע מלפגוש סנגור בתקופה זו.
לפיכך, אני דוחה את הערר.
ניתנה היום, 30 במאי 2013, כ"א בסיוון התשע"ג, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.
שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
